Klok met tijdsaanduidingenGeregeld ontvangen we de vraag, waarom je voor de gehele nacht moet betalen, ook al heb je de hotelkamer maar voor een paar uur nodig.

Een logische vraag, want waarom zou je meer moeten betalen dan nodig? Dat wil niemand.

Vaste kosten, ongeacht de duur van het verblijf

Het antwoord: de opruim- en schoonmaakkosten zijn hetzelfde, ongeacht hoe lang de kamer is verhuurd.

Of je nu een halfuur, drie uren of een hele nacht in de hotelkamer blijft, het maakt voor het hotel niets uit. Daarna moet er immers altijd schoongemaakt worden.

En reken maar dat dat grondig wordt gedaan. Want ontevreden hotelgasten door de troep van de voorgangers komen niet meer terug in het hotel. Het hotel wil alleen tevreden gasten, hygiëne in de hotelkamers voorop.

Daarbij maken heel wat stellen die een kamer voor enkele uurtjes slechts bezetten in verhouding vaak meer rotzooi dan de standaard gast…

Daarom is een Love Hotel meestal niet goedkoper

Een Love Hotel onderscheidt zich niet alleen door de mogelijkheid om slechts voor een paar uur een hotelkamer te verhuren. Er zijn andere faciliteiten wat de kamer extra romantisch of spannend maakt.

Daarom is de prijs van een LoveHotel niet altijd goedkoper. Je kunt door zelf wat extra’s mee te nemen, een gewone hotelkamer omtoveren tot je eigen, geheime LoveHotel-kamer!

Denk aan kaarsjes, een smartphone gevuld met mooie muziek (maak van te voren een playlist!), een bos rozen, wierook en een paar heerlijke versnaperingen.

Heb je nog meer leuke ideeën? Laat hieronder anoniem je reactie achter.

Hotelkamer – Waarom voor de hele nacht betalen?

2 gedachten over “Hotelkamer – Waarom voor de hele nacht betalen?

  • Tja, de schoonmaakkosten blijven gelijk. Dat is waar! Toch vind ik dat schrijver van bovenstaand artikel iets belangrijks vergeet te vermelden: op de verhuurprijs van een hotelkamer zit een zekere winstmarge. Kamers worden vaak voor €100,- verhuurd, terwijl de schoonmaakkosten ongeveer €25,- zijn. Als het hotel dezelfde kamer 5 keer per dag kan verhuren, moeten ze dan ook 5 keer de winst binnenhalen? Zou het niet véél klantvriendelijker zijn als de gasten van het hotel in dat voordeel zouden mogen meedelen, door ze toch enige korting te geven op een dagdeel? Waarom kan dat in België wel en in Nederland niet? Waarom worden chronisch leegstaande hotelkamers vaak wel voor €30,- per overnachting verhuurd via internetveilingen? Zijn die schoonmaakkosten dan geen bezwaar meer, als het hotel het salaris van het vaste personeel probeert terug te verdienen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *