Twee swingers paren uitgebeeld als vier hartenSwingers, steeds meer stellen en echtparen ambiëren de swingers levensstijl. En wanneer actief, doen allerlei bijzondere ervaringen op met deze levensstijl. Maar misschien vraag je je af: wat zijn swingers eigenlijk? En volgens sommigen komt swingen van oorsprong uit Amerika, maar is dat werkelijk zo?

En nog belangrijker: ken de misvattingen over partnerruil voordat je er eventueel aan begint!

We beginnen bij het begin, wat zijn swingers…

De definitie van swingers

Swingen een vorm van intieme vriendschap tussen twee of meerdere stellen / koppels. Een stel ontmoet een ander stel voor seks en / of blijvend intieme vriendschappen.

Vaak is er sprake van partnerruil (ook wel plat ‘wife swapping’ genoemd’), maar genoeg stellen houden het beperkt tot het hebben van seks in dezelfde ruimte; zonder partnerruil.

Of de swingende stellen gaan niet verder dan seksueel flirten, elkaar spannend uitdagen om zo de fantasie te prikkelen. Vaak in de hoop dat het het seksleven meer spicy maakt.

Voor de helderheid uitleg over de term ‘swap’, er zijn 2 variaties:

  • Soft Swap: beide koppels hebben plezier met elkaar in dezelfde ruimte. Er is echter geen sprake van penetratie (neuken). Het blijft bij zoenen, strelen, pijpen, beffen of wat dan ook. Het kan zelfs betekenen dat koppels alleen naar elkaar kijken terwijl ze met hun eigen partners vrijen.
  • Vol/full Swap: beide koppels gaan over tot penetratie. Je zou het full sex kunnen noemen.

Zo, nu zijn jullie twee termen rijker die vaak gebruikt wordt door stellen die van partner wisselen.

Is de swingers levensstijl werkelijk overgewaaid uit Amerika?

Het begrip ‘swingen’ is Amerikaans. Vermoedelijk is deze levensstijl ontstaan op luchtmachtbasissen tijdens de 2de Wereldoorlog. Piloten hadden vooral in die tijd een onveilig beroep, vandaar dat de piloten hun partners en echtgenotes toestemming gaven om niet monogaam te zijn.

Toch mag men afvragen of deze seksueel vrije levensstijl werkelijk in Amerika is geboren. Wijst de geschiedenis van de mens niet uit dat we ook vóór de 2de Wereldoorlog aan swingen deden; al had deze levensstijl nog geen naam?

En het feit dat spermacompetitie een rol speelt bij de seksuele selectie van de mens, is dat ook geen indicatie dat mensen van nature swingers zijn?

Partnerruil in parenclubs (swingersclubs)

Naast de speciale datingsites voor swingers, kunnen paren elkaar tegenwoordig ook ontmoeten in de zogenaamde parenclubs. Deze uitgaansgelegenheden zijn bedoeld voor erotisch ontmoeten en seksueel vertier.

In eerste instantie zijn parenclubs / swingersclubs bedoeld om een spannend uitje te bieden, maar vrijwel altijd zijn er ook speciale ruimtes aanwezig zodat stellen ‘nader kunnen kennismaken’.

Je vindt daar dus zowel afsluitbare ruimtes voor privacy, als ruimtes speciaal voor groepsseks, gangbangs en andere vormen van orgies.

Wil je met je partner geen parenclub bezoeken, maar wel met een ander stel vrijen? Boek dan een kamer in een love hotel. En mocht jij of jullie een ander koppel zoeken,
klik hier om je gratis in te schrijven op de populaire swingerssite. Er zijn veel mensen op zoek die in zijn voor partnerruil!

Dus willlen jullie swingers worden?

Misschien lijkt het je leuk om samen met je partner ook te gaan swingen. Dat kan, maar houd er rekening mee dat de swingers lifestyle helaas ook risico’s kent.

De swingers levensstijl kent dus niet alleen maar voordelen; zoals meer seksuele vrijheid en avontuur.

Je zou als mogelijke nadelen kunnen opsommen:

  • meer risico op (wederzijdse) jaloezie
  • meer kans op seksueel overdraagbare aandoeningen
  • het gevaar dat grenzen te vaak worden verlegd zodat uiteindelijk de partners van elkaar vervreemden
  • mogelijk de confrontatie met onverstand seksueel gedrag van anderen swingers

Denk daarom goed na voordat je met je partner besluit om een parenclub of iets dergelijks te bezoeken.

Wil je je verder oriënteren? Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt je gratis inschrijven voor de swingerssite SDC. Veilig en discreet, klik hier.

Misvattingen over swingers en de swingers lifestyle

Vooral niet-swingers hebben vreemde ideeën over de swingers lifestyle. Dit kan ze niet alleen tegenhouden om ooit te gaan swingen, ze veroordelen anderen ook die wel aan partnerruil doen. En dat is jammer, dat beknopt de (seksuele) vrijheid.

Een bijkomend gevaar is het eenzijdig focussen op het welbekende voordeel van swingen; meer seksuele vrijheid. Dit maakt dat stellen met de verkeerde instelling aan partnerruil beginnen, vaak met grote relatieproblemen tot gevolg.

Daarom stellen we graag drie vervelende misvattingen aan de kaak om potentiële swingers-problemen te voorkomen.

Misvatting #1. Swingers kunnen nooit vreemdgaan

Of je van mening bent dat swingers wel of niet vreemd kunnen gaan, hangt af wat je onder het woord ‘vreemdgaan’ verstaat.

Zoals uitgelegd in het artikel over vreemdgaan, is seks met iemand anders dan je eigen partner of echtgenoot per definitie vreemdgaan.

Zie je ‘vreemdgaan’ echter als een vorm van liegen? In de zin dat, wanneer jullie afspraken hebben over vrijen met een derde of vierde mogelijk is? In dat geval kun je inderdaad swingen zonder vreemd te gaan.

Misvatting #2. Swingers hebben geen grenzen

Jawel, mensen die swingen hebben wel degelijk grenzen. Misschien wordt er te weinig over gesproken waardoor de grenzen nog niet zichtbaar zijn. Maar er is en blijft altijd een grens, voor iedereen!

Om op de lange termijn succesvol en plezierig te swingen is het maken van afspraken noodzakelijk. Zonder afspraken over wat acceptabel is en wat niet, is de kans groot dat de seksuele avontuurtjes en partnerruil uiteindelijk de relatie of huwelijk de kop kost. Dat kan pijn doen!

Dus ongeacht de relatievorm, vertrouwen en (het bewaken van) grenzen zijn noodzakelijke ingrediënten voor een intieme, seksuele relatie(s).

Misvatting #3. Swingers doen alles op seksueel vlak

Deze misvatting lijkt op de vorige. Maar met nuanceren wordt het duidelijk waarom dit een andere misvatting is wat betreft deze lifestyle.

In tegenstelling wat er vaak wordt gedacht, doen swingers niet alles op seksueel vlak. Niet iedere swinger doet dus aan BDSM, gebruikt drugs of geniet van orgies, gangbangs en bukkaka.

Sterker nog, genoeg swingers doen ‘slechts’ aan soft swap; er wordt nooit geneukt meteen ander dan de eigen partner.

Met andere woorden, jullie kunnen als swingers zelf bepalen hoe ver jullie willen gaan. Ieder mens en koppel heeft eigen wensen en grenzen.

En zoals bij de tweede misvatting hierboven al is aangegeven, duidelijke afspraken maken is verstandig, noodzakelijk zelfs.

Leuk! Maar niemand wil ons als koppel, toch?

Heel wat stellen denken dat ze per definitie ongeschikt zijn voor partnerruil. Ze denken bijvoorbeeld dat ze te oud zijn. En dat is onzin!

Weet dat de gemiddelde leeftijd van de swingende stellen vaak (niet altijd!) wat hoger ligt:

  • Twintigers zijn er in verhouding een stuk minder dan dertigers die aan partnerruil doen.
  • Dertigers met deze lifestyle vind je er genoeg.
  • Veertigers en vijftigers die swingen zijn in overvloed!
  • En zestigers zijn er ook, al zijn het er weer iets minder.

Het komt er op neer dat mensen pas toe komen aan swingen wanneer ze veel ervaring hebben opgedaan op seksueel en liefdesvlak. Zij ontwikkelen de behoefte om een andere draai te geven aan hun seksleven.

En de kinderen zijn bijvoorbeeld (bijna) het huis uit zodat er weer ruimte vrijkomt voor verder seksueel avontuur. Dus de combinatie van seksueel ervaren (ontwikkeld plus de behoefte aan groei en experimenteren) en meer vrije tijd resulteren dat het stel kan beginnen met partnerruil.

Misschien wil je concrete cijfers wat betreft partnerruil in Nederland en België. Die willen wij ook! Het punt is echter dat door het taboe dat op swingen rust het bijna onmogelijk is om goed onderzoek te doen. Vrijwel iedereen verlangt discretie wat betreft partnerruil en laat zich dus zeer zelden ‘onderzoeken’.

Waar kan ik andere stellen vinden die aan partnerruil doen?

Denk niet dat er geen stellen te vinden zijn in jullie regio. Zowel in Nederland als België zijn talloze openminded koppels te vinden.

In het dagelijks leven lijken het er misschien niet zoveel, maar je herkent mensen die swingen niet op basis van hun uiterlijk! Dat betekent dat het stel dat je op dat terras of in de supermarkt samen ziet lopen ook kunnen openstaan voor partnerruil!

Zelfs als je met ze in gesprek komt, dan nog steeds wordt er slechts zelden gesproken over de wens om eens van partner te wisselen. Dat maakt het moeilijk om in het dagelijks leven een leuk koppel te ontmoeten voor een plezierige seksuele uitwisseling.

Daarom kan een datingsite speciaal voor koppels een uitkomst zijn!

Wil jij ook beginnen aan deze openminded lifestyle?

Zoek je een ander stel dat swingt? Of misschien een extra man of vrouw?

Via de SDC-site kun je nieuwe sekspartners en swingers vinden. Klik hier om je gratis aan te melden. Veel plezier!

Handig om te weten: om die site kun je in de proefperiode gemakkelijk contact opnemen met andere swingers. Maak daar gebruik van! Want na die proefperiode lukt dat niet meer en wordt het aangeraden om een goedkoop abonnement af te nemen. Daarmee hebben jullie veel meer mogelijkheden om leuke stellen en extra bedpartners te vinden!

Ervaringen met Swingen

Ben jij of zijn jullie al aan het swingen? Is jouw beeld over het swingers gebeuren veranderd na verloop van tijd? Wat zijn jouw ideeën over en ervaringen met swingen? Plaats nu anoniem je reactie hieronder over het fenomeen ‘swingers’. Jouw reacties helpen andere koppels in hun zoektocht en het experimenteren.

Uitleg over Swingers, inclusief tips en ervaringen!
Trefwoord(en):         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *